Зелена кава, що за звір?
Категорії статей: Харчування ;
Кава - улюблений багатьма напій. У більшості людей ранок починається з ароматної гарячої кави . Але зараз, на піку популярності, зелена кава. Багато хто про неї чув, але не всі знають для чого і як вона використовується, чим відрізняється від звичних обсмажених кавових зерен. Постараємося розібратися в цьому разом.
Отже, зеленою кавою називають кавові зерна які не піддавалися термічній обробці. Простіше кажучи, це не обсмажені зерна кави. Зерна добувають з ягід кавового дерева. Після спеціальної обробки, зерна звільняються від солодкуватої м'якоті ягід, далі зерна кави підсушують. Смак в зеленої кави дуже схожий на смак обсмаженої, але завдяки своїй натуральності - зелена кава запам'ятовується насиченим, багатим смаком.
Чим корисна зелена кава, чим вона краще обсмажених зерен?
У зеленій каві міститься, у величезній кількості, хлорогенова кислота, яка є щонайпотужнішим антиоксидантом, який очищає організм від шлаків. У зеленій каві антиоксидантів більш ніж в червоному вині, зеленому чаї і навіть оливковому маслі. Наскільки відомо, кубинці п'ють каву у величезних кількостях, і є навіть зафіксований випадок, коли один чоловік пив близько 40 чашок в день і дожив до 114 років. Але не можна сказати точно, що кава допомогла йому дожити до глибокої старості, цілком імовірно, що у нього просто був міцний організм, мав хороші генетичні дані або просто вів активний спосіб життя. Аби розібратися в позитивному впливі зеленої кави на людський організм, проводилися опити серед людей, і таке дослідження принесло багато позитивних відгуків про користь зеленої кави.
Зерна зеленої кави містять кофеїн і дубильні речовини. Кофеїн допомагає концентрації уваги, покращує пам'ять, допомагає мозковій діяльності, ефективний при гіпотонії і допомагає позбавитися від головного болю і мігрені. Зелена кава вельми успішно застосовується в косметології і медицині. Масло із зелених кавових зерен використовується:
- для усунення розтяжок і рубців
- укріплює коріння волосся
- масло робить волосся блискучим і слухняним
- добре лікує опіки
- ефективний засіб для боротьби з целюлітом .
Як же правильно вживати зелену каву?
Зелену каву дуже проблематично знайти в звичайних магазинах, але в інтернеті досить пропозицій на цю тему.Задаєтеся питанням "як вживати зелену каву" ? Тут немає нічого екстраординарного. Зелені зерна кави можна обсмажити на сковороді або пити в необробленому вигляді. Просто насипте необхідну кількість кавових зерен в кофемолку, і перемеліть їх. Така кава вариться звичайним способом, і п'ється так само як і чорна кава. Ви, так само, можете додати за смаком молока або вершків, але краще всього вживати зелену каву без добавок.
Кому варто утриматися від вживання зеленої кави:
- Гіпертонікам не варто пити каву, або якщо дуже хочеться, то не більш за одну чашку в тиждень, а то і в місяць.
- Не можна вживати каву годуючим вагітним жінкам і дітям до 15 років, оскільки зелена кава піднімає кров'яний тиск, що може привести до викидня або крововтрати.
- Людям хворим цукровим діабетом, також категорично не можна вживати кавовий напій.
У помірній кількості кава укріплює серцево-судинну систему, тонізує і покращує кровопостачання судин.
Безперечне одне - хороша, якісна, натуральна зелена кава правильно зварена принесе вам лише задоволення і не нашкодить вашому здоров'ю.