Капустяна дієта
Категорії статей: Харчування ;
Дієта №1 - На 3 дні
Ця дієта на три дні. У перервах можна перекушувати свіжою капустою. Рідині в день треба випивати не менше 1,5 літра води або чаю зеленого. Так само різноманітити її можна включивши різні фрукти, окрім бананів.
Сніданок: кава одна чашка із замінником цукру.
Обід: будь-який капустяний супчик, або капуста, тушкована з різними овочами і пісним м'ясом, або капустяний салат (будь-яка свіжа капуста - білокачанна, брюссельська, червонокачанна, савойська, пекінська і ін.).
вечеря: 200 г риби (так само можна замінити м'ясом пісним або кефіром в тій же кількості 200гр), салат з тушкованої капусти.
Якщо дотримуватися цієї дієти і виникне відчуття голоду, то можна їсти капустяний супчик.
Салат з брюссельської капусти з грушами.
Інгредієнти: по 30 г яблук, моркви, груш,50 г брюссельської капусти, пару листочків салату, 20 г масла рослинного, додати трошки лимонного соку, сіль, цукор, зелень петрушки за смаком.
Капусту помити і подрібнити, моркву помити і натерти на крупну терку, яблука і груші очистити від шкірки і серцевини - нарізувати їх соломкою, всі інгредієнти викласти на салатне листя, посипати петрушкою і заправити маслом, лимонним соком, сіль і цукор.
Тушкована капуста з курячим м'ясом.
інгредієнти: 300 г м'яса курячого, 400 г капусти білокачанної, 1 голівка цибулі, 1 середня морквина, 3 ст.л. масла рослинного, 2 зубчики часнику, зелень за смаком.
На сковороді розігріти масло, викласти м'ясо нарізане невеликими шматочками, посолити і обсмажити. Капусту нарізувати соломкою, цибулю півкільцями, натерти на крупну терку моркву. Додати все це в м'ясо, посолити і тушити з невеликою кількістю води, приблизно 25-30 хвилин. Приблизно за 2-3 хвилини до готовності додати дрібно нарізаний часник. Прикрасити зеленню з кропу і петрушки.
Суп - пюре з капусти цвітної на овочевому бульйоні
Інгредієнти: 1 середній качан капусти цвітної, 1 голівка цибулі, 500 мл бульйону овочевого, 200 мл молока, трохи тертого мускатного горіха, сіль і перець за смаком.
Капусту помити і потримати 15 хвилин в холодній злегка підсоленій воді, потім розібрати її суцвіття і варити в овочевому бульйоні приблизно 10-15 хвилин. Перекласти варену капусту в міксер додавши трохи бульйону і збити до стану пюре. У емальовану каструлю налити молоко і викласти пюре з капусти, цибулю нарізати дрібно, поперчити, посолити, додати горіх і довести до кипіння. Подавати в теплому вигляді.
Дієта №2 - від 3 до 5 днів
Вона розрахована від 3 до 5 днів. Прийом їди 5-6 разів строго за часом. Сіль слід виключити зовсім, або звести до мінімуму, приблизно до 5г в день. Об'єм води в день - приблизно до 2 літрів.
Перший сніданок: салат з капусти, яєчня з яєць (небільше 2 шт), чай з молоком.
Другий сніданок: сир, 200 мл відвару шипшини або чаю.
Обід: щі з кислої капусти (або капуста тушкована з грибами), салат з будь-яких овочів заправлений маслом рослинним, курка варена.
Полудень: 200 г відвару шипшини або молока.
Вечеря: 100 г риби вареної, рагу з овочів з капустою, 200 мл чаю.
Вночі: 200 г кефіру.
Рагу з капусти білокачанної
інгредієнти: 300 г капусти, 1 кабачок, 1 баклажан, 2 картоплини, 2 помідора,2 зубчика часнику, 1 цибулина, 1 солодкий перець, зелень, 70 г масла рослинного, сіль за смаком.
Капусту нашаткувати, перець невеликими шматочками, цибуля півкільцями. Баклажан, кабачок, картоплю почистити і нарізувати дрібними кубиками.
Все перекласти в сковорідку, посолити і обсмажити на рослинній олії, потім додати трохи води і тушити 7 хвилин. Помідори обдати окропом і зняти шкірку, нарізувати невеликими шматочками. Додати їх до овочів, перемішати і тушити 5 хвилин. Часник із зеленню подрібнити і додати в рагу за пару хвилин до повної готовності.
Салат з капусти пекінської
інгредієнти: 300г капуста пекінської, 1 морква, 70 гр масла кукурудзяного (можна скористатися будь-яким), 10 гр цукру, сіль і червоний перець за смаком.
Капусту нашаткувати смужками, моркву натерти на крупній терці. Все викласти в салатницю. Готуємо заправку: масло довести до кипіння, додавши цукор, сіль і перець. Все ретельно перемішати і заправити заправкою.
Капуста з грибами
інгредієнти: 300 гр капусти білокачанної, 1 цибулина, 10-12 сушених грибів, 2/3 стакана вина десертного, сіль, перець і зелень за смаком.
Замочити гриби хвилини на 30 в стакані теплої води, потім нарізувати пластинками. У цю воду додаємо вино і нарізані гриби, варим хвилин 5, потім додаємо цибулб і капусту і тушимо до готовності аби капуста стала м'якою. Хвилини за три додайте зелень.