Ягоди годжі: методика прийому, рецепти | Краса та здоров'я



Ягоди годжі: методика прийому, рецепти

Категорії статей: Харчування ;

Ягода годжі відвіку славитися своїми по-справжньому унікальними властивостями. Відомо, що її сік вживають ченці Тибету. Можливо, саме йому вони зобов'язані своїм неймовірним довголіттям. Ягода служить прекрасною профілактикою від простудних захворювань і допомагає впоратися з багатьма недугами.

Вживання її істотно покращує самопочуття і активізує захисні сили організму. Виявляється, ягода навіть допомагає відновити сексуальну функцію. Корисні властивості цього унікального продукту можна перераховувати впродовж довгого часу. Його унікальний хімічний склад дозволяє йому залишатися одним з найулюбленіших і найкорисніших продуктів харчування.

Для досягнення цілющого ефекту можна розжовувати свіжі або висушені ягоди, а можна пити напій на основі заварених плодів. Заварювати ягоди годжі потрібно правильно. Для цього необхідно в першу чергу насипати в термос декілька столових ложок свіжих ягід або 1 ложку засушених плодів, а потім залити окропом. Настоювати ягоди потрібно під закритою кришкою термоса на протязі 12 годин.Саме за цей час вдається досягнути найповнішої екстракції корисних компонентів годжі в настої.

Коли і скільки приймати ягід Годжі

Пити напій краще за 20 хвилин до їжі. В даному випадку вдається підготувати організм до їжі, запустивши метаболічні процеси. Деякі люди вважають за краще додавати в настій мед. Але робити це потрібно лише після того, як настій трохи остигне.

У гарячій воді або настої мед дуже швидко втрачає свої корисні властивості. Він перетворюється на джерело так званих "порожніх вуглеводів". Додавання продуктів бджільництва, цукру і низькокалорійних замінників цукру в напій можливо лише в тих випадках, коли метою вживання напою на основі ягоди годжі є не схуднення, а лікування організму, його очищення або профілактика від різних недугів.

<

Для того що б природні кислоти в Ягоді Годжі почали спалювати жири ефективніше, потрібно прийняти 7-10 грам (25-30 ягід) натщесерце вранці як тільки прокинулися. Так вони подіють як енергетичний коктейль і додадуть Вам бадьорості на цілий день.

Другий прийом ягід Годжі потрібно призначити на другу половину дня, приблизно в 15.00-17.00. Цей прийом не залежить від їди (можна до, можна після). В цей час йде інтенсивне засвоєння організмом корисних компонентів: мінералів, вітамінів, амінокислот і так далі. Цей прийом є дуже важливим при лікуванны сердцевосудинної системи, гіпертонії, жіночих захворювань, сексуальних розладів, онкозахворювань. А також матиме профілактичну дію для зору і онкозахворювань. Через це, для максимально якісного курсу лікування і профілактики (якщо Ви переслідуєте такі цілі), цей прийом Ягід Годжі фахівці медицини Тибету рекомендують розбити ще на 2 етапи. Перший етап - в 15.00 прийом ягід годжі 4-5грамм (15-20ягод), і другий - в 17.00 4-5 грам (15-20 ягід годжы). Не залежно від їди. Якщо Ваша мета дієта і зміцнення імунітету Вам не обов'язково розбивати на 2 прийоми, досить одного прийому з 15.00-17.00.

Так само для максимально ефективного відновлення клітин організму фахівці Тибету рекомендують заварювати ягоду годжі в зеленому улуні. Іншими словами, регенерація клітин внутрішніх органів і верхніх прошарків шкіри матиме максимальний темп при прийомі ягоди годжі з улуном.

Дуже Важливо здійснювати будь-який прийом Ягід Годжі і зеленого китайського чаю без цукру!

Не рекомендують приймати Ягоди Годжі після 17.30-18.00. Настільки пізній прийом може викликати безсоння .

Виходячи з правильного способу прийому, 100 грамової пачки ягід Годжі Вам вистачить на 4-7 днів. Все залежить від того які цілі Ви переслідуєте.

Заварюючи ягоду годжі в улуні, Ви не лише максимізуєте ефективність прийому ягід, але і насолодитесь непередаваним чайним ароматом, тонким і незрівнянним смаком і післясмаком. На додаток до всього, улун володіє сильною экстрактивністю, і сильно впливає на поліпшення психічного здоров'я.

Рецепти

Багато людей, які придбали ягоди годжі, абсолютно не уявляють, що з ними робити, і вживають їх лише в сухому вигляді або заварюючи чай. Але ці плоди можна додавати в різні страви, тоді ви зможете, і смаком насолодитися, і здоров'я укріпити, адже кожна страва, де є маленька червона ягідка, буде містити стільки вітамінів, що зможе захистити організм від будь-якої хвороби.

  • Спробуйте приготувати кавунові тістечка, які просто вразять вас своїм незвичним смаком. Для цього запасіться 2 шклянками борошна, 1 яйцем, 7 ст. л. цукру, 1/2 шклянки консервованого кавуна, 1/4 ч. л. меленої гвоздикі, 1/2 чайної ложки солі, 1/4 ч. л. меленого імбиру, 6 ст.л. холодного вершкового масла, нарізаного кубиками, 1/2 ч. л. кориці, 1/2 ч. л. меленого мускатного горіха, 3 ст. л. крему, 1/3 чашки ягід годжі. Для глазурі вам знадобиться по одній дрібці меленої гвоздикі та імбиру, мелений мускатний горіх на кінчику чайної ложки, 2 ст. л. молока, 1 стакан цукрової пудри.
  • Розігрійте духовку до 190 градусів. Аби вийшло тістечко, змішайте яйце і гарбуз. В окремій тарілці змішайте сіль, мускатний горіх, цукор, борошно, мелений імбир, мелену гвоздику, мускатний горіх і масло. Додайте ягоди годжі в гарбуз з яйцем, а потім перемішайте все разом, аби вийшло тісто. Зробіть з тіста тістечка і випікайте їх в духовці 15 хвилин, поки вони не стануть світло-коричневі. Аби зробити глазур, об'єднайте всі інгредієнти і отриманим складом окропіть тістечка. Тепер вони готові.

Як ще споживати ягоди годжі?

  • Ви можете зробити смачний і корисний сік, який дозволить організму споживати вітамінів і мінералів до 80% більше, ніж при споживанні ягід в чистому виді. До переваг соку можна також додати його актиоксидантні властивості, що дозволяють підтримувати організм у відмінній формі. Вам знадобиться блендер, четверта частина чашки ягід годжі і 2 стакани фільтрованої води. Залийте ягоди водою, накрийте поліетиленовою плівкою і поставте в холодильник на 2-3 години. Потім вміст ємності перелийте в блендер і перемішуйте до тих пір, поки всі ягоди не стануть повністю роздавленими. Через друшляк вилийте отриману суміш в іншу ємність і надалі розбавляйте цей настій фільтрованою водою перед споживанням.
  • Ще одне використання ягоди годжі - це желе. Для приготування 5 порцій візьміть половину чайної ложки желатину, 1 стручок ванілі, 30 мл свіжовичавленого мандаринового або апельсинового соку, 4 столових ложки ягід годжі, цукор за смаком і 250 мл охолодженого каркаде. Залийте чисті ягоди теплою водою на 1 годину. Потім частину води необхідно вилити, а другою частиною залити желатин, цю суміш нагрівати на водяній бані, але до кипіння не доводити. Додайте туди сік, цукор і ваніль. Тепер, коли суміш повністю готова, залийте нею ягоди годжі і залиште на ніч охолоджуватися в холодильнику.
  • Якщо ці рецепти здаються вам складними, а ягоди спробувати хочеться, то ви можете просто заварити собі чай. Для цього візьміть 6 г хризантеми, 6 г ягід годжі, заваріть їх закипаючою водою. Після того, як чай настоїться, а це займе близько 15 хвилин, ви може його пити.
Написати коментар/показати коментарі

Останні коментарі

  • tira: Я ходила на специальные массажи, но это только в качестве вспомогательного ...
  • Іра: Гарно!...
  • bogdana: невдається...

Цікаве у мережі: