Дієтичні страви - що з чим і навіщо | Краса та здоров'я <



Дієтичні страви - що з чим і навіщо

Категорії статей: Харчування ;

Дієтичні страви
Дієтичні страви
Дієтичні страви
Періодично в кожної з нас виникає бажання з'їсти що-небудь пісне. Кефіру попити хоч би. І навіть ті щасливці, які не заклопотані проблемою зайвих грамів і міліметрів, інколи ні на що, окрім зелених яблук, і дивитися не можуть. Феномен, скажете? Анітрохи. Професійні дієтологи навіть кажуть (проте, пошепки, і озираючись на дипломи) про те, що «організм втомився», «йому б розгрузочку», «поїжте дієтичного».

Дієтичні страви бувають різні, тут суть у визначенні: дієтичні. Яка дієта, таке і страви, а дієта може бути самою різною. Основне, звичайно, правило «не»: несолоні, несолодкі, негострі, нежирні.

Але той, хто вважає, що дієтичні страви ще і несмачні, осоружні і нудотні, в корені неправі. Із здорової точки зору чебурек, що витікає рідкою отрутою і несе в своєму лоні запас калорій на тиждень, куди як нудотніший. Тим більше і нудити від нього буде по-справжньому, запитаєте потім в своєї печінки.

В принципі, все і завжди залежить від того, як приготувати.

Особливості приготування:

  • так: тушити і відварювати у малій кількості води, запікати, готувати на пару.
  • ні: будь-які види смаження, виварювання у величезних об'ємах води, приготування у мікрохвильовці.
  • Не рекомендується готувати дієтичні страва про запас, а заготовлені продукти чистити і готувати заздалегідь, заморожувати, консервувати, маринувати. Для того, щоб звести термічну обробку до мінімуму і полегшити переварювання, продукти бажано нарізувати дрібно, солити в тарілці, їсти повільно, насолоджуючись стравою, вживати невеликими порціями.

    Дієтичні страва в раціоні виконують багато функцій.

  • Бережуть фігуру. В результаті того, що в дієтичних стравах знижений вміст жирів, особливо тваринних, зменшений вміст солі, цукру, дріжджів, це благотворно діє... правильно, на нерви продавщиць в магазинах, які легко і невимушено підбирають одяг на нашу струнку фігуру і не рвуть на собі волосся через те, що від них пішов клієнт з великим гаманцем і з 64-м розміром.
  • Не шкодять здоров'ю. Ви де-небудь бачили дієтичну картошку-фрі? Або дієтичну свинячу відбивну? Саме тому, що при приготуванні використовуються нежирні сорти м'яса - ягня, кролик, курка, телятина - ваші судини залишаються молодими і гнучкими. Через те, що діетстрава піддається щадній обробці - жодних триденних маринувань в оцті, жодного смаження «з димком», жодного кляра, фритюру - підшлункова та печінка не травмуються. Скажіть «ні!» зажаркам і оцініть природний смак продуктів. Споживайте більше овочів, риби і салатів - ви житимете не просто довше, ви житимете якісніше.
  • Профілактика захворювань виходить зі всього вищесказаного. Боїтеся інфаркту? У сім'ї всі алергіки? Навчіться готувати дієтичні страви і ці діагнози залишаться для вас лише словами.

    Дієтичні страви сприяють не лише зниженню маси тіла. Вони сприяють вирішенню величезної кількості проблем - у тому числі і із здоров'ям (та ж зайва вага - це медична проблема). Але в деяких ситуаціях дієтичні страва - елемент терапії, причому вельми важливий. Наприклад, при діабеті дієтотерапія - основа лікування. Виразка, ішемія, гіпертонія, анемія - список можна продовжувати.

    Кращий спосіб визначитися з «своїми» дієтичними стравами - відвідати фахівця-дієтолога. Кваліфікований лікар підкаже не лише меню (можливо, навіть рецепти), але порекомендує і способи приготування, зберігання продуктів.

    Відео на тему:

    Написати коментар/показати коментарі

    Останні коментарі

    • tira: Я ходила на специальные массажи, но это только в качестве вспомогательного ...
    • Іра: Гарно!...
    • bogdana: невдається...

    Цікаве у мережі: